SEC laajentaa akkreditoidun sijoittajan määritelmää, mutta ei paljon

Alkaen ‚ei, et voi sijoittaa, ellet ole rikas‘ lisätäkseni myös joitain ‚asiantuntevia työntekijöitä‘. Kaiken kaikkiaan, jos olet köyhä, Bitcoin Code haluaa sinun ostavan arpalippuja.

Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio (SEC) on laajentanut ”akkreditoidun sijoittajan” sääntöjä, jotka sanovat, kuka voi sijoittaa yksityisiin yrityksiin, kuten SpaceX

„Ensimmäistä kertaa yksityishenkilöt saavat osallistua yksityisiin pääomamarkkinoihimme paitsi tulojensa tai nettovarallisuutensa perusteella, myös perustuen vakiintuneisiin, selkeisiin taloudellisen hienostuneisuuden mittauksiin“, sanoi puheenjohtaja Jay Clayton.

Nykyiset säännöt sallivat vain sellaisten sijoittajien, jotka ovat ansainneet yli miljoona dollaria yksittäin tai yli 200 000 tai 300 000 dollaria vuodessa puolisoineen, joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta, sijoittaa startup-yrityksiin ja hedge-rahastoihin.

Mukaan on asianajaja Drew Hinkes, uusi luettelo vain voisi kattaa muutamia ihmisiä, jotka myyvät erillislainoja työkseen

Nyt SEC: n mukaan määritelmän muutokset sisältävät tietyt ammattipätevyyskirjat ja valtakirjat, mukaan lukien Sarjan 7, Sarjan 65 ja Sarjan 82 lisenssit, rahaston „asiantuntevat työntekijät“, „puolison vastaava“ merkitys voi yhdistää rahoituksen merkittävien muiden kanssa, ja osakeyhtiöt ja perhetoimistot, joiden omaisuus on 5 miljoonaa dollaria.

Ei, ”akkreditoidun sijoittajan” määritelmä ei ole laajentunut paljon. Kuten SEC-komissaari “ Crypto Mom ” Hester Peirce toteaa, ”amerikkalaisten ei pitäisi tarvita kysyä SEC: ltä lupaa sijoittaa, mutta nykypäivän akkreditoitu sijoittajan sääntö tarjoaa ainakin ihmisille tietä kysyä lupaa heidän koulutuksensa perusteella, sen sijaan että kerro vain he „ei, ellet ole rikas“.

”Akkreditoidun sijoittajan määritelmä on edelleen kapea ja komission asenne liian paternalistinen. Ohitettu mahdollisuus sonnimarkkinoiden 11. vuonna ”, vastasi Karl T. Muth, joka opettaa lakia ja taloustiedettä Luoteis-yliopistossa.