Russische wetgever: Crypto Pay zou ‚het financiële systeem kunnen vernietigen’…

De hoofdarchitect van de Russische crypto-regelgeving heeft een nieuwe Russische wet verdedigd die betaling in Bitcoin Loophole (BTC) en altcoins verbiedt – en beweert dat het uitblijven daarvan het einde van het door roebel aangedreven Russische financiële systeem had kunnen betekenen.

De opmerkingen werden gemaakt door het hoofd van de parlementaire commissie voor de financiële markten Anatoly Aksakov, in een interview met de Russischtalige editie van het door de staat gecontroleerde Rusland Today.

Aksakov verklaarde dat Moskou geen plannen had om „digitaal geld te legaliseren als een eenheid van de boekhouding,“ toe te voegen,

„[Cryptoassets] kunnen worden gebruikt als betaalmiddel voor goederen elders in de wereld, maar niet in Rusland. De erkenning van digitale munten als officieel betaalmiddel op gelijke voet met de roebel zou de vernietiging van het financiële systeem betekenen, wat de stabiele werking van de hele economie garandeert. Onze plannen omvatten nog niet de legalisatie van [cryptoassets] als betalingsalternatief voor de roebel“.

Echter, Aksakov suggereerde dat Moskou hoge verwachtingen heeft van zijn groeiende blokketen technologie sector. Hij suggereerde dat de technologie kan helpen de internationale handel te stimuleren – en zelfs Rusland kan helpen de last van internationale sancties te omzeilen.

Hij zei,

„Bedrijven kunnen nu investeringen van buitenlandse partners aantrekken en hun goederen op blokketennetwerken verkopen. Tegelijkertijd maakt de blokketentechnologie het door haar technische kenmerken mogelijk om sanctiegerelateerde beperkingen te omzeilen, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van de handel“.

Zoals eerder gemeld door Cryptonews.com, is het onwaarschijnlijk dat de nieuwe wet crypto-betalingen verbiedt, maar het is niet waarschijnlijk dat deze de sector veel zal beïnvloeden, en het gaat om weinig meer dan een „verklarende woordenlijst van crypto-concepten“ – met een uitgebreidere reeks voorschriften die waarschijnlijk op zijn vroegst in 2021 zullen volgen.