All Eyes on the US Dollar som Bitcoin försöker

All Eyes on the US Dollar som Bitcoin försöker återhämta sig

  • Bitcoin föll extremt hårt under helgen och in på måndagen efter att ha nått 42 000 $ förra veckan.
  • Kryptovalutans nedgång kom när det amerikanska dollarindexet studsade runt 0,7%.
  • Återhämtningen som nu äger rum sammanföll också med en nedgång i amerikanska dollarindex.
  • Analytiker säger att det är viktigt att hålla ett öga på den här marknaden framåt.

Bitcoin kan förlora ännu mer när amerikanska dollarn träffar nyckelnivå

Bitcoin föll extremt hårt under helgen och in på måndagen efter att ha nått 42 000 $ förra veckan. Kryptovalutan föll från de ovannämnda topparna till $ 30.000 i en Bitcoin Lifestyle massiv spolning lägre på måndagen och likviderade miljarder positioner.

Nedgången på marknaden baserades på makrotrender, har vissa visat.
5 BTC + 300 gratissnurr för nya spelare och 15 BTC + 35.000 gratissnurr varje månad, endast på mBitcasino. Spela nu!

Bitcoins nedgång på måndagen sammanföll med svagheten i utländska valutor, som hade trender högre mot den amerikanska dollarn de senaste månaderna. Amerikanska dollarindex studsade runt 0,7%, vilket är ett stort steg för en marknad värd triljoner.

Många analytiker säger att det nu är viktigt att se vart detta index går nästa steg för att bestämma kryptomarknadens övergripande riktning.

En analytiker delade listorna nedan nyligen och noterade att Bitcoins nästa drag sannolikt kommer att bestämmas av den amerikanska dollarn.

DXY vid potentiell avstötningspunkt. Värt att titta på för att veta om vi har lägre i btc att gå, och hur mycket. pic.twitter.com/CJLId03PtP

– Ledger Status: Just A Notebook (@ledgerstatus) 11 januari 2021

Amerikanska dollarrallyt kommer trots Joe Biden, den tillträdande presidenten, som kräver ytterligare stimulans för det amerikanska folket. Han sa att han vill ha trillioner av stimulans för ekonomin, tillsammans med $ 2000 stimulanscheckar för folket.

Samlingen i den amerikanska dollarn kan komma som ett resultat av att Bidens valvinst bekräftats av kongressen, vilket kan ha avskräckt rädslan för ytterligare konflikt i Capitol.

En motvind är borta

Det är värt att notera att en nyckelvind är borta för Bitcoin, vilket kan ge ett ytterligare rally högre.

Willy Woo, en on-chain analytiker, sa efter korrigeringen att nedgången till synes var en biprodukt av att Coinbase sjönk. Han förklarade i frågan:

”Spotmark-försäljningen började runt $ 38 000, då misslyckades Coinbase delvis och registrerade inte köp, vilket fick priset att gå $ 350 lägre än andra, detta drog ner indexpriset som terminsbörserna använder för att beräkna hävstångsfinansiering och förstör den baisse förödelsen på spekulativa marknader . ”

Coinbase är nu tillbaka och finansieringsgraden / terminsmarknaden har återställts till en viss känsla av normalitet.

Bitcoin kan återuppta sin stigning högre eftersom den här baisseartade faktorn är borta.

Andra trender som kan öka kryptovalutan inkluderar latent institutionell köpefterfrågan. Analytiker kommenterade online att det fanns en stor mängd ackumulering av större aktörer under dagens nedgång, vilket framgår av orderbokstrender och on-chain data.