Takamaka ja Lars Schlichtingin haastattelu

 

Miksi liittyä blockchain-projektin joukkueeseen? Mitkä ovat tämän tekniikan mahdollisuudet? Mitä tapahtuu lähivuosina? Lose Schlichting, Poseidon-konsernin toimitusjohtaja ja vanhempi neuvonantaja Takamakassa, vastasi tähän ja moniin muihin haastatteluihin Takamaka-tiimin kanssa, jonka kautta Bitcoin Era pystyimme syventämään Takamaka-lohkoketjun tärkeimpiä vahvuuksia ja kehitystä Sveitsin tulevista määräyksistä.

Voimme tunnistaa Takamakan fintech-yhtiöksi, jonka ydin on blockchain-tekniikka. Mikä vakuutti sinut liittymään Takamakaan, mitkä ovat projektin vahvuudet?

Olen vakuuttunut siitä, että blockchain-tekniikka muuttaa maailmaa. Mutta olen myös vakuuttunut siitä, että tälle tekniikalle on useita käyttötarkoituksia. Jos haluamme tallentaa arvon, tarvitsemme bitcoinin kaltaisen turvallisen lohkoketjun. Jos haluamme käyttää lohkoketjua muihin käyttötarkoituksiin, meillä on oltava helpommin ohjelmoitavat lohkoketjut. Takamaka on lohkoketju, joka sallii tietyt käyttötavat erittäin helposti. Uskon, että tämä tosiasia on arvo kaikille kaupallisille ja ei-kaupallisille yrityksille, jotka haluavat käyttää lohkoketjua tarjotakseen kuluttajalle läpinäkyvämmän palvelun ja automatisoidakseen prosessit.

Yhtiö pyrkii saamaan FINMA: lta sääntelyä ja siten kansainvälistä tunnustusta sen stablecoinille. Mitkä ovat mielestänne tärkeimmät vaikutukset ja mitkä ovat Takamakan mahdolliset skenaariot?

Nykyään on monia yrityksiä, jotka yrittävät saada lupaa vakioperhoilleen. Diem, facebook-projekti, jota aiemmin kutsuttiin Vaakaiksi, on ehkä tärkein esimerkki. Vakaa kolikko aiheuttaa myös suurta painetta keskuspankeille laskea liikkeeseen oma digitaalinen valuuttansa. Tässä yhteydessä FinTech-lupahakemuksen jättäminen FINMAlle osoittaa projektin kaikki tekniset ja kaupalliset ominaisuudet. Tiedämme, että tapa saada lupa on pitkä ja monimutkainen, mutta tulos on arvokas ja olemme valmiita saavuttamaan sen.

Jos jätämme pois DeFi: n ja mielenkiintoiset NFT-kokeilut, lohkoketjuissa on nähty vain vähän konkreettisia sovelluksia, mutta monia tapaustutkimuksia, ei vain teollisuuden ja toimitusketjun aloilla. Mikä on kokemuksesi mukaan lisäarvo, jota Blockchain-tekniikka voi tuoda? Mikä on Takamakan rooli tässä ekosysteemissä?

Nämä ovat sähköisen kaupankäynnin 90-luvut. Kuka tiesi, mikä sähköinen kauppa oli noina vuosina ja kuinka moni oli ymmärtänyt radikaalin muutoksen, jonka sähköinen kaupankäynti tuo perinteiseen talouteen? Blockchainin rooli tulevaisuudessa on vielä löydettävissä, mutta joka päivä infrastruktuuri etenee ja tämän tekniikan käytöstä on uusi tapa. Voin vain mainita esimerkin Luganon kaupungista, joka käytti lohkoketjua eräänlaisen kaupunkilohkoketjun julkaisemiseen. Takamakalla on hänen roolinsa pelkästään ainutlaatuisten teknisten ominaisuuksiensa vuoksi.

Vuonna 2021 kriittisten valuuttojen ja vakiomallien tiukkaa sääntelyä odotetaan kansainvälisellä tasolla. Mitä tapahtuu ja minkä roolin uskot Takamakan pystyvän erottamaan?

Vain säännellyt yhteisöt voivat laskea liikkeeseen vakaita kolikoita. Siksi Takamaka työskentelee jo tähän suuntaan. Säännellyt vakaat kolikot lisäävät luottamusta kuluttajaan, joka käyttää niitä edelleen vain, jos ne ovat halvempia kuin perinteiset maksuvälineet. Tässä on takamakan vahvuus, jonka avulla voit tehdä liiketoimia pienillä maksuilla verrattuna muihin lohkoketjuihin.

Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät kriittiset kysymykset blockchainin kehittämisessä ja käyttöönotossa yleensä?

Tällä hetkellä on kaksi: a) kuluttajien käyttämän vakaan kolikon puuttuminen ja b) koulutus salauslompakoiden käytössä. Luulen, että nämä kaksi asiaa johtavat sekä digitaalisten valuuttojen käyttöönottoon että yhteiskunnan digitalisoitumiseen. Se vie jonkin aikaa, mutta suunta on nyt hahmoteltu.

Mikä on julkisen hallinnon digitalisaatioprosessien ja 5g: n saapumisen katsottava rooli ja miten Takamaka-lohkoketju tulee mielestäsi?

Lohkoketju antaa mahdollisuuden automatisoida julkiset palvelut. Ajattelemme kaupparekisteriä, maarekisteriä, lupien tai ajokorttien saamista. Kansalainen voisi suorittaa menettelyt digitaalisella henkilöllisyydellään (lohkoketjussa) saadakseen asiakirjoja tai suorittaa toimia, jotka nykyään edellyttävät fyysistä läsnäoloa tai jopa notaarin käyttöä. Tämä on jo toteutettavissa tänään, mutta joissakin tapauksissa lakeja on muutettava, ja poliittista tahtoa ei ole aina olemassa, myös siksi, että nämä automatismit johtavat heikosti koulutettujen työpaikkojen menetykseen.